Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- Ingrediente
- 400 g migdale
- 250 g zahar
- 150 g miere de albine
- 1 lingura si jumatate glucoza
- 2 albusuri
- 125 ml apa
- 1 lingurita zahar vanilat
- vafe sau foi de napolitane
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, se pun migdalele si se lasa 8 minute la 200 de grade.
Cand s-au prajit migdalele, se inchide cuptorul dar pe ele le lasam acolo pt a ramane calde. Pregatim siropul. Se amesteca mierea, zaharul, glucoza, se pune apa, se amesteca si se aduce la fierbere.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand siropul este fiert se toarna peste albusuri si se mixeaza. Mixam 10 minute apoi se adauga vanilie. Adaugam migdalele si amestecam. Foile de napolitane sau de vafe se intind intr-o tava, se rastoarna compozitia peste ele apoi se acopera tot cu napolitane sau vafe. Se lasa sa stea peste noapte.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!
Cum te simți cu adevărat? – un experiment psihologic inedit
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024