Nu stiu de ce m-au apucat salatele! Mai ales ca e o perioada in care toata lumea vorbeste de cozonaci sau carnati. Si chiar nu vreau sa plictisesc. Doar ca salata thailandeza cu spanac si mango este prea buna ca sa nu ajunga imediat pe blog.

O reteta delicioasa recomandata de Ana Ghica

Sau poate o tot dau cu salatele pentru ca in mod stereotip ele sunt corelate cu femeile, iar eu in ultima vreme m-am gandit mult la cat de bine, cat de foarte bine ne-ar fi daca intre noi, femeile, ar exista putin mai multa solidaritate. SU-RO-RI-TA-TE! SU-RO-RI-TA-TE! Va veni si vremea aceea:)

Dar salata! Astazi am gustat-o pentru prima oara, astazi va scriu despre ea. Expertiza pentru ea vine de peste ocean, de la prietena mea din Toronto, care a pregatit-o in colaborare cu o alta prietena. Sa vedeti ce iese cand se pun laolalta doua minti de fete:

Ingrediente:

  • o punga de spanac Baby (achizionata de la Mega Image unde spanacul e mic, frumos si proaspat)
  • 1 mango intreg (copt, dar nu atat de mult incat sa fie zemos; nu stiu cum s-a intamplat, Raul a cumparat un mango perfect: copt si taricel si fff gustos)
  • 1 ceapa rosie mijlocie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov maricel
  • o mana mica de seminte de susan.

Spanacului n-ai ce-i face decat sa-l speli temeinic; am observat ca se inmoaie un pic dupa asta, dar... coafura rezista:) Morcovul se face fasii subtiri, ardeiul kapia la fel, ceapa se taie rondele, mango cubulete, iar semintele de susan se imprastie la liber.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ca sa-si merite si numele de salata thailandeza, iata cum preparam sosul:

  • 2 linguri ulei extra virgin de susan
  • 1 lingura ulei de masline presat la rece
  • 2 linguri sos de soia, zeama de la un sfert de lamaie
  • o lingurita plina de miere.

Pentru o incorporare usoara, incepeti cu mierea, adaugati sosul de soia, frecati bine pana la omogenizare, apoi puneti pe rand restul lichidelor, avand grija ca dupa fiecare sa omogenizati inca o data si inca o data si inca o data. Sosul acesta, credeti-ma pe cuvant, merita tot efortul!

Pentru uleiul de susan, indreptati-va pasii spre orice plafar din vecinatati ca precis veti gasi intr-o varianta extra virgina. Si pentru ca nu e un ulei pe care sa-l folositi toata ziua buna ziua, o sa va tina destul timp! Noi folosim sos de soia bio si cred ca merita investitia. Semintele de susan - tot la plafar. Despre ele, am mai scris, nu vreau sa ma repet: afrodiazice - cupru - calciu, ca sa punctez doar esentialul.

Pentru toate "surorile" mele, pofta buna!:)

Citeste si alte retete Raw Vegan pe blogul crazygoodraw.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri