Pulpe de pui gatite in vas roman fara ulei

O retete delicioasa si sanatoasa!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • Pulpe de pui
  • Ceapa rondele
  • Cartofi taiati cubulete
  • Usturoi sau praf de usturoi
  • Ardei fasii sau rondele(optional)
  • Fasole verde(optional)
  • Patrunjel.Marar(optional)
  • (Sare ,condimente dupa gust - pentru carne de pui)
  • Cantitatile le las la aprecierea voastra.

Mod de preparare:

Pulpele se presara cu sare si condimente cu o ora inainte de a de a le aseza in vasul roman.
Nu uitati inainte de folosire sa tineti vasul si capacul in apa cel putin 15 minute!
Se amesteca mai intai cartofii taiati in cubulete cu ceapa rondele , usturoiul zdrobit si cu celelalte legume care va-ti hotarat sa mai adaugati plus verdeata taiata marunt intr-un vas (oala) ,dupa care se aseaza in vasul roman.
Se pun pulpele deasupra si se pune capacul.
Se aseaza in cuptorul rece dupa care se aprinde focul pentru ca vasul sa nu crape!
Se lasa in cuptor circa 40-50 minute .
In ultimele minute ale procesului ridicati capacul de lut si lasati vasul descoperit pentru ca pulpele sa se rumeneasca.
ATENTIE!! cand ridicati capacul de pe vasul roman,sa nu va opariti mainile de la aburul care navaleste imediat!
A nu se folosi ulei!!
Pofta buna!!!



O reteta propusa de: cristian macovei (cristi_maco)

Citeste si:
Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere
Ciocanele de pui cu...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri