Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- Blat: 7 albusuri, 250 gr zahar, 100 gr nuca cocos, 5 linguri faina, 1 praf copt, zeama de lamaie.
- Crema: 7 galbenusuri, 7 linguri zahar, 5 linguri faina, 400 ml lapte, 200 gr unt, 1 fiola esenta vanilie
- Pentru decor: 30 gr nuca cocos
Mod de preparare:
Blat: Albusurile se bat spuma tare, se pune zaharul si se bat in continuu pana se topeste zaharul. Se adauga 100 gr nuca cocos , faina si praful se copt stins cu zeama de lamaie. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie.Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga faina, laptele si esenta de vanilie. Se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga untul.
Crema se intinde deasupra blatului, se presara nuca de cocos si se da la rece.
O reteta propusa de: alina lioveanu (alina_lioveanu)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!