IN ACEST ARTICOL:
Un deliciu culinar!

Timp de preparare: circa 30 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 700 g limba de porc,
  • 3-4 castraveciori acri,
  • 3 linguri mustar clasic (sau cu hrean),
  • un ou fiert,
  • un galbenus crud,
  • sare,
  • ulei,
  • piper boabe,
  • foi de dafin,
  • un strop de ulei de masline,
  • condimente,
  • cateva fire de marar sau patrunjel verde

Mod de preparare:

1.Limba bine spalata,se pune la fiert in apa cu sare, cu cateva boabe de piper negru si 2-3 foi de dafin.

2.Intre timp fierbem oul tare si din galbenusul fiert si unul crud,cu cca 100 ml ulei si un praf de sare preparam maioneza. Castraveciorii acri se taie cubulete foarte mici, se storc bine de zeama, se taie marunt si albusul, la fel si verdeata. Se amesteca maioneza cu mustarul, cu castraveciorii, cu albusul maruntit, cu verdeata, se subtiaza sosul cu putina supa in care a fiert limba si potrivim de sare.

3.Dam sosul la rece si ne ocupam de limba fiarta care trebuie curatata de pielita de deasupra cat este fierbinte si apoi o taiem fasii sau feliute care se vor praji pe ambele parti in o picatura de ulei de masline,apoi se vor acoperi cu sos din abundenta. La acest preparat delicios se pot servi rondele de cartofi fierti in coaja, curatati, raciti si apoi feliati. Este un preparat delicios care merita incercat!

Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri