Timp de preparare: circa 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 700 g limba de porc,
- 3-4 castraveciori acri,
- 3 linguri mustar clasic (sau cu hrean),
- un ou fiert,
- un galbenus crud,
- sare,
- ulei,
- piper boabe,
- foi de dafin,
- un strop de ulei de masline,
- condimente,
- cateva fire de marar sau patrunjel verde
Mod de preparare:
1.Limba bine spalata,se pune la fiert in apa cu sare, cu cateva boabe de piper negru si 2-3 foi de dafin.2.Intre timp fierbem oul tare si din galbenusul fiert si unul crud,cu cca 100 ml ulei si un praf de sare preparam maioneza. Castraveciorii acri se taie cubulete foarte mici, se storc bine de zeama, se taie marunt si albusul, la fel si verdeata. Se amesteca maioneza cu mustarul, cu castraveciorii, cu albusul maruntit, cu verdeata, se subtiaza sosul cu putina supa in care a fiert limba si potrivim de sare.
3.Dam sosul la rece si ne ocupam de limba fiarta care trebuie curatata de pielita de deasupra cat este fierbinte si apoi o taiem fasii sau feliute care se vor praji pe ambele parti in o picatura de ulei de masline,apoi se vor acoperi cu sos din abundenta. La acest preparat delicios se pot servi rondele de cartofi fierti in coaja, curatati, raciti si apoi feliati. Este un preparat delicios care merita incercat!
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă