Este o reteta draga mie. Pieptul de pui poate fi inlocuit cu piept de rata sau curcan.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 600 g piept pui;
  • 1 morcov;
  • 4-5 fire ceapa verde;
  • 200 g masline;
  • 100 g rosii in bulion;
  • 100 g faina;100 g pesmet; 1 ou; 200 ml ulei;
  • 2 linguri cu malai;
  • sare; piper ;boia;
  • piper macinat; tarhon;
  • 1 leg marar verde.

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie felii si se bate bine, cat mai intins.
Se presara cu sare, piper macinat si boia.
In putin ulei se calesc partea verde de la ceapa, taiata felii, morcovul ras si maslinele taiate feliute.
Pe fiecare piept de pui se pune cate o lingura din compozitie si se strange ca un cosulet.
De la ciocanelele de pui (oprite din timp) scoatem oasele si le montam in mijlocul cosuletului din piept.
Se preseaza bine cu mana, se tavalesc prin faina, printr-o compozitie subtire(ou,apa si faina) si pesmet amestecat cu putin malai, boia si tarhon
Se preseaza bine cu mana sa nu se desfaca pieptul de pe os.
Se prajesc toti pieptii astfel formati in ulei incins pe toate partile.
Se intorc cu atentie.
Intr-o craticioara se caleste partea alba de la ceapa taiata felii,putin morcov ras fin,masline felii si cateva rosii in bulion, taiate cubulete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Se da gust si se condimenteaza.
Fiecare piept de pui se serveste intreg sau sectionat,stropit cu 2-3 linguri de sos.
Se presara cu marar verde.
Pofta buna!


O reteta propusa de: CARMEN DOBRICA (CARMEN_13)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri