Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 600 g piept pui;
- 1 morcov;
- 4-5 fire ceapa verde;
- 200 g masline;
- 100 g rosii in bulion;
- 100 g faina;100 g pesmet; 1 ou; 200 ml ulei;
- 2 linguri cu malai;
- sare; piper ;boia;
- piper macinat; tarhon;
- 1 leg marar verde.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie felii si se bate bine, cat mai intins.
Se presara cu sare, piper macinat si boia.
In putin ulei se calesc partea verde de la ceapa, taiata felii, morcovul ras si maslinele taiate feliute.
Pe fiecare piept de pui se pune cate o lingura din compozitie si se strange ca un cosulet.
De la ciocanelele de pui (oprite din timp) scoatem oasele si le montam in mijlocul cosuletului din piept.
Se preseaza bine cu mana, se tavalesc prin faina, printr-o compozitie subtire(ou,apa si faina) si pesmet amestecat cu putin malai, boia si tarhon
Se preseaza bine cu mana sa nu se desfaca pieptul de pe os.
Se prajesc toti pieptii astfel formati in ulei incins pe toate partile.
Se intorc cu atentie.
Intr-o craticioara se caleste partea alba de la ceapa taiata felii,putin morcov ras fin,masline felii si cateva rosii in bulion, taiate cubulete.
Se da gust si se condimenteaza.
Fiecare piept de pui se serveste intreg sau sectionat,stropit cu 2-3 linguri de sos.
Se presara cu marar verde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: CARMEN DOBRICA (CARMEN_13)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă