Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 600 g piept pui;
- 1 morcov;
- 4-5 fire ceapa verde;
- 200 g masline;
- 100 g rosii in bulion;
- 100 g faina;100 g pesmet; 1 ou; 200 ml ulei;
- 2 linguri cu malai;
- sare; piper ;boia;
- piper macinat; tarhon;
- 1 leg marar verde.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie felii si se bate bine, cat mai intins.
Se presara cu sare, piper macinat si boia.
In putin ulei se calesc partea verde de la ceapa, taiata felii, morcovul ras si maslinele taiate feliute.
Pe fiecare piept de pui se pune cate o lingura din compozitie si se strange ca un cosulet.
De la ciocanelele de pui (oprite din timp) scoatem oasele si le montam in mijlocul cosuletului din piept.
Se preseaza bine cu mana, se tavalesc prin faina, printr-o compozitie subtire(ou,apa si faina) si pesmet amestecat cu putin malai, boia si tarhon
Se preseaza bine cu mana sa nu se desfaca pieptul de pe os.
Se prajesc toti pieptii astfel formati in ulei incins pe toate partile.
Se intorc cu atentie.
Intr-o craticioara se caleste partea alba de la ceapa taiata felii,putin morcov ras fin,masline felii si cateva rosii in bulion, taiate cubulete.
Se da gust si se condimenteaza.
Fiecare piept de pui se serveste intreg sau sectionat,stropit cu 2-3 linguri de sos.
Se presara cu marar verde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: CARMEN DOBRICA (CARMEN_13)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară