O placinta excelenta pentru toata familia

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • Dovleac,
  • 600gr faina,
  • 12 linguri ulei,
  • 12 linguri apa minerala sau sifon,
  • putin sare,
  • scortisoara,
  • 50 gr gris,
  • 1/2 kg zahar (dupa gust),
  • 1 lingura de margarina,
  • nuci sau alune.

Mod de preparare:

Se curata dovleacul, se rade pe razatoarea mare si se caleste cu zaharul dupa gust (cat de dulce se doreste a fi placinta), asta cam 10 minute, se stinge focul se adauga scortisoara, nucile sau alunele maruntite si se amesteca.

Pentru foaie avem nevoie de 12 linguri de ulei si 12 de apa, se amesteca si un praf de sare, se adauga faina si se face o coca potrivita pentru a putea fi intinsa, se face o foaie mare si subtire. In lingura de margarina care este moale nu de la frigider se adauga faina ca la o ciulama mai groasa. Aceasta pasta se intinde peste foaia intinsa, apoi se ruleaza se taie nu in doua si o parte care trebuie pusa in tava sa fie putin mai mare de jumatate. Se intinde din nou fiecare foaie, cea mare se pune in tava unsa si tapetata cu faina, se adauga dovleacul calit, se pune ca un praf de gris deasupra si daca se mai doreste si un praf de scortisoara, apoi se inveleste cu ce-a de-a doua foaie se strange la colturi si pe margini bine, se da la cuptor cam 25-30 minute. Se scoate se lasa la racit, se taie in portii mici si se tapeteaz cu zahar pudra. Este o minune de placinta gustoasa si fina.

Va doresc pofta buna tuturor, foaia vi se topeste in gura la fel si dovleacul. M-as bucura daca as fi castigatoarea unui asemenea produs de bucatarie, mai ales ca mi-as usura munca, la mine in familie se gateste mult si as fi tare fericita mai ales ca in aceasta luna a fost si ziua mea.

O reteta propusa de: Florentina Dogaru (florydogaru)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta de dovleac.