12:06, 2 Iunie 2010 publicat în Retete culinare

Va place inghetata, vreti s-o preparati acasa, dar are... ace de gheata? Iata una fara.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 linguri lapte praf,
  • 250 ml. suc proaspat de fructe( poate fi chiar cu pulpa cu tot) sau apa,
  • 3-4 oua,
  • 4-5 linguri de zahar,
  • vanilie,
  • cacao sau ce aroma vrem sa dam ingetatei.

Mod de preparare:
Dizolvam laptele praf in apa, si adaugam cacao, vanilie sau alta aroma dorita, iar daca vrem inghetata de fructe, sucul de fructe ori fructele mixate, dar avem grija sa fie 250 de ml. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar si punem amestecul la fiert, pana se ingroasa. Luam compozitia de pe foc, batem albusurile spuma si le adaugam in compozitia racita.Pentru mai multa cremozitate putem adauga cateva linguri de frisca batuta sau crema de patiserie. Punem totul in cupe sau intr-o cutie si o dam la congelator.


O reteta propusa de: Alice Valeria Boldut (alice_valeria)

Citeste si:
5 Cele mai apreciate cărți cu REȚETE SĂNĂTOASE și vegetariene
5 Cele mai apreciate cărți cu...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri