Timp de preparare: 55 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 450g. carne tocata de miel,
- 3 vinete,
- 50g.unt,
- 4 linguri ulei de masline,
- 6 felii de paine(numai miezul),
- 8 linguri de smantana,
- faina,
- sare,
- piper,
- 1 lingurita condimente pentru carne de miel,
- busuioc;
Mod de preparare:
1.Se spala vinetele ,li se taie extremitatile si apoi se taie felii subtiri pe lungime.
2.Se pun 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se frig feliile de vinete ,pe ambele parti,cca.3 minute.Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.
3.Se pun feliile de paine intr-un castron si se stropesc cu smantana.Se amesteca painea imbibata cu smantana cu carnea de miel tocata,se adauga busuiocul tocat si condimentele pentru carne de miel.Se sareaza (daca este necesar) si se pipereaza.
4.Cu mana umeda se fac crochetele ,se aseaza pe un fund de lemn si se pudreaza cu faina.
5.Se topeste untul intr-o tigaie mare.Se frig crochetele 3 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe hartie absorbanta.
6.Pe 6 farfurii ,se repartizeaza feliile de vinete, deasupra crochetele si se decoreaza cu frunzulite de busuioc.Pofta buna!
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.