Dificultate: medie
Ingrediente:
- 3 galbenusuri,
- 250 ml lapte,
- 200g zahar,
- 1 l frisca lichida,
- 2 plicuri crema de prajituri,
- 2 plicuri gelatina
Mod de preparare:
Se bate galbenusul cu zahar si mirodenii dupa care se adauga laptele. Se pune totul la fiert pana se coaguleaza oul si se lasa la rece. Se pune gelatina la muiat in lapte (suc,apa) si se lasa 10 minute. Se adauga peste compozitia care s-a racit frisca dupa ce a fost batuta bine se amesteca cu plicurile de crema pentru prajituri care pot fi de acelasi fel sau diferite. Se ia o tava de cozonac care se imbraca in folie de aluminiu (tipla) sau pur si simplu treceti tava printr-un jet de apa. Se pune compozitia in tava si se da la rece 4 ore. la aceasta compozitie ies 2 tavi. Se orneaza cu frisca si fructe. Multumesc pe aceasta cale unei prietene turcoaice din constanta care mi-a oferit aceasta reteta si nu numai. Poze promit sa fac la urmatorul tort si va spun sincer ca fac in fiecare saptamana si nu ne mai saturam!!!!
O reteta propusa de: lacramioara istratoae (lilu)
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!
Cum te simți cu adevărat? – un experiment psihologic inedit
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024