Dificultate: medie
Ingrediente:
- 3 galbenusuri,
- 250 ml lapte,
- 200g zahar,
- 1 l frisca lichida,
- 2 plicuri crema de prajituri,
- 2 plicuri gelatina
Mod de preparare:
Se bate galbenusul cu zahar si mirodenii dupa care se adauga laptele. Se pune totul la fiert pana se coaguleaza oul si se lasa la rece. Se pune gelatina la muiat in lapte (suc,apa) si se lasa 10 minute. Se adauga peste compozitia care s-a racit frisca dupa ce a fost batuta bine se amesteca cu plicurile de crema pentru prajituri care pot fi de acelasi fel sau diferite. Se ia o tava de cozonac care se imbraca in folie de aluminiu (tipla) sau pur si simplu treceti tava printr-un jet de apa. Se pune compozitia in tava si se da la rece 4 ore. la aceasta compozitie ies 2 tavi. Se orneaza cu frisca si fructe. Multumesc pe aceasta cale unei prietene turcoaice din constanta care mi-a oferit aceasta reteta si nu numai. Poze promit sa fac la urmatorul tort si va spun sincer ca fac in fiecare saptamana si nu ne mai saturam!!!!
O reteta propusa de: lacramioara istratoae (lilu)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară