Timp de preparare salata aromata: 25 - min
Dificultate salata aromata: redusa
Ingrediente aromata:
- 1/2 de capatana de salata verde,
- 1/2 de capatana de salata "Iceberg",
- 1 mana de salata rucola,
- 1/2 legatura ridichi,
- 3 fire de ceapa verde,
- 1 castravete de sera,
- 1 rosie,
- 3dl. iaurt natur,
- 100g. branza feta,
- 1 catel de usturoi,
- plante aromate proaspete:salvie,cimbrisor,busuioc,rozmarin,
- 1 dl. ulei de masline,
- sare,
- piper proaspat macinat,
- suc de lamaie,
- 2 felii de paine prajita
Mod de preparare salata aromata:
1.Cele 3 sortimente de salata se spala , se scurg si se rup cu mana in bucati mici.Nu se taie cu cutitul pentru a nu se oxida.
2.Se spala si restul de verdeturi:ceapa verde, castravetele , rosia si ridichile si se taie dupa dorinta, cubulete, rondele sau julien.
3.Se prepara sosul:intr-o salatiera se pune iaurtul, se adauga uleiul de masline, sarea, piperul , usturoiul pisat, 1/2 din cantitatea de suc de lamaie si plantele aromate foarte fin tocate.Se amesteca bine cu telul toate ingredientele ,se adauga restul de suc de lamaie, apoi se amesteca cu salata.Painea prajita se taie cubulete si se rumeneste intr-o tigaie de teflon fara grasime.Branza feta se taie tot cubulete si , impreuna cu crutoanele, se adauga in salatiera.Salata se serveste cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie