Timp de preparare salata aromata: 25 - min
Dificultate salata aromata: redusa
Ingrediente aromata:
- 1/2 de capatana de salata verde,
- 1/2 de capatana de salata "Iceberg",
- 1 mana de salata rucola,
- 1/2 legatura ridichi,
- 3 fire de ceapa verde,
- 1 castravete de sera,
- 1 rosie,
- 3dl. iaurt natur,
- 100g. branza feta,
- 1 catel de usturoi,
- plante aromate proaspete:salvie,cimbrisor,busuioc,rozmarin,
- 1 dl. ulei de masline,
- sare,
- piper proaspat macinat,
- suc de lamaie,
- 2 felii de paine prajita
Mod de preparare salata aromata:
1.Cele 3 sortimente de salata se spala , se scurg si se rup cu mana in bucati mici.Nu se taie cu cutitul pentru a nu se oxida.
2.Se spala si restul de verdeturi:ceapa verde, castravetele , rosia si ridichile si se taie dupa dorinta, cubulete, rondele sau julien.
3.Se prepara sosul:intr-o salatiera se pune iaurtul, se adauga uleiul de masline, sarea, piperul , usturoiul pisat, 1/2 din cantitatea de suc de lamaie si plantele aromate foarte fin tocate.Se amesteca bine cu telul toate ingredientele ,se adauga restul de suc de lamaie, apoi se amesteca cu salata.Painea prajita se taie cubulete si se rumeneste intr-o tigaie de teflon fara grasime.Branza feta se taie tot cubulete si , impreuna cu crutoanele, se adauga in salatiera.Salata se serveste cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?