Timp de preparare salata aromata: 25 - min
Dificultate salata aromata: redusa
Ingrediente aromata:
- 1/2 de capatana de salata verde,
- 1/2 de capatana de salata "Iceberg",
- 1 mana de salata rucola,
- 1/2 legatura ridichi,
- 3 fire de ceapa verde,
- 1 castravete de sera,
- 1 rosie,
- 3dl. iaurt natur,
- 100g. branza feta,
- 1 catel de usturoi,
- plante aromate proaspete:salvie,cimbrisor,busuioc,rozmarin,
- 1 dl. ulei de masline,
- sare,
- piper proaspat macinat,
- suc de lamaie,
- 2 felii de paine prajita
Mod de preparare salata aromata:
1.Cele 3 sortimente de salata se spala , se scurg si se rup cu mana in bucati mici.Nu se taie cu cutitul pentru a nu se oxida.
2.Se spala si restul de verdeturi:ceapa verde, castravetele , rosia si ridichile si se taie dupa dorinta, cubulete, rondele sau julien.
3.Se prepara sosul:intr-o salatiera se pune iaurtul, se adauga uleiul de masline, sarea, piperul , usturoiul pisat, 1/2 din cantitatea de suc de lamaie si plantele aromate foarte fin tocate.Se amesteca bine cu telul toate ingredientele ,se adauga restul de suc de lamaie, apoi se amesteca cu salata.Painea prajita se taie cubulete si se rumeneste intr-o tigaie de teflon fara grasime.Branza feta se taie tot cubulete si , impreuna cu crutoanele, se adauga in salatiera.Salata se serveste cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară