In acorduri de vioara si acordeon... vin gooombotii de pe valea Somesului... aromati si cu cele mai carnoase si gustoase prune...

Timp de preparare: 40-50 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

pentru coca

  • 160 ml apa
  • 250 g unt
  • 260 g gris
  • 3 oua
  • 3-4 linguri faina

"paturica gombotului" (invelisu')

  • ulei
  • 250 g pesmet
  • zahar(dupa gust)
  • prune (am folosit jumatati de prune... fierb mai repede!)

Mod de preparare:

1.Apa si untu' se pun la fiert.
Cand apa a dat in clocot si untul este topit vom adauga grisul incet-incet si amestecand continuu pentru evitarea cocoloaselor... vom obtine o compozitie tare la final care o vom lua de pe foc si'o vom pune la racit...
2.In vremea racirii grisului ne vom organiza sa preparam "PATURICA" (pesmetul).
Intr-o cratita cu putin ulei (3-4 linguri la numar) apoi adaugam pesmetul... o sa-l lasam pe FOC sa prinda o culoare rosiatica (atentie sa nu-l ardem) si-n final vom pune zaharul dupa gust (numai aici vom avea posibilitaea sa ne facem de cap cu zahar mult...:) aluatul nu este deloc dulce)
3.Intr-o oala generoasa se pune apa la foc cu putina sare... si-o lasam sa dea clocot!(atunci o sa punem gombotii la fiert)
4.Grisul racit se prepara cu cele 3 oua si faina... se face rapid o coca.
Vom rupe din coca bucati mici in asa fel incat jumatatea de pruna sa poata avea loc (daca prunele sunt acre putem pune putin zahar) si vom face mingiute mici...
Asa vom proceda cu fiecare jumatate de pruna.
Cand apa a dat in clocot vom pune toti gombotii la fiert... cand se vor ridica la suprafata atunci sunt fierti!
Direct din baita fierbinte o sa-i invelim cu PATURICA de pesmet..unu cate unu...si tot asa o sa-i si terminam de mancat...unu cat unu...:))

Bafta!!!

Arianna.



O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri