Publicat pe 14 Decembrie 2009 in Retete culinare
Timp de preparare: 40-50 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
pentru coca
- 160 ml apa
- 250 g unt
- 260 g gris
- 3 oua
- 3-4 linguri faina
"paturica gombotului" (invelisu')
- ulei
- 250 g pesmet
- zahar(dupa gust)
- prune (am folosit jumatati de prune... fierb mai repede!)
Mod de preparare:
1.Apa si untu' se pun la fiert.
Cand apa a dat in clocot si untul este topit vom adauga grisul incet-incet si amestecand continuu pentru evitarea cocoloaselor... vom obtine o compozitie tare la final care o vom lua de pe foc si'o vom pune la racit...
2.In vremea racirii grisului ne vom organiza sa preparam "PATURICA" (pesmetul).
Intr-o cratita cu putin ulei (3-4 linguri la numar) apoi adaugam pesmetul... o sa-l lasam pe FOC sa prinda o culoare rosiatica (atentie sa nu-l ardem) si-n final vom pune zaharul dupa gust (numai aici vom avea posibilitaea sa ne facem de cap cu zahar mult...:) aluatul nu este deloc dulce)
3.Intr-o oala generoasa se pune apa la foc cu putina sare... si-o lasam sa dea clocot!(atunci o sa punem gombotii la fiert)
4.Grisul racit se prepara cu cele 3 oua si faina... se face rapid o coca.
Vom rupe din coca bucati mici in asa fel incat jumatatea de pruna sa poata avea loc (daca prunele sunt acre putem pune putin zahar) si vom face mingiute mici...
Asa vom proceda cu fiecare jumatate de pruna.
Cand apa a dat in clocot vom pune toti gombotii la fiert... cand se vor ridica la suprafata atunci sunt fierti!
Direct din baita fierbinte o sa-i invelim cu PATURICA de pesmet..unu cate unu...si tot asa o sa-i si terminam de mancat...unu cat unu...:))
Bafta!!!
Arianna.
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Vizionare placuta
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gombotii cu prune BISTRITENE.
Reduceri
Retete culinare similare
-
Retete culinare
-
Retete culinare
-
Retete culinare
-
Retete culinare
-
Retete culinare
-
Retete culinare
-
Retete culinare