-Dupa ce a fiert, compozitia se toarna fierbinte in borcane de 350gr lasandu-se cam 1cm spatiu liber la gura borcanului dupa care li se pune capacele.
-Dupa ce s-au umplut toate borcanele, acestea se aseaza intr-o tava (de cuptor de aragaz) fara apa, neatingandu-se intre ele si se baga in cuptorul cald la foc cat se poate de mic cam 45 minute(se va vedea ca s-a format o crusta mai inchisa la culoare deasupra compozitiei in borcan) dupa care se stinge focul si se lasa pana se racesc. Este foarte important ca borcanele sa aiba capace bune pentru ca sterilizarea sa se faca cum trebuie.
-La mine tine zacusca si 3 ani daca nu desfac borcanul indiferent de temperatura. Dupa ce desfaceti borcanul, acesta trebuie tinut la frigider nu mai mult de o saptamana.
Reteta o am de vreo 10 ani de la lipovenii din Caraorman si tot de la ei am invatat s-o prepar. Pofta buna! Cristi Macovei
O reteta propusa de: cristian macovei (cristi_maco)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!