O reteta clasica reinventata!

Timp de preparare: 45-60 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Ingrediente

  • -foi de lasagna (preferabil Barilla)

Pentru sos Bechamel (cum il fac eu):

  • -1/2 pachet de unt
  • -70 gr faina (2 linguri cu varf)
  • -700 ml lapte
  • -un praf de sare

Carnea

  • -500g carne tocata amestec vita+porc sau carne tocata de pui
  • -1 ceapa
  • -ulei
  • -500 ml suc de rosii
  • -piper negru/alb
  • -boia de ardei iute/ pudra chili
  • -busuioc/maghiran/condimente pentru carne tocata

Mod de preparare:
Sosul Bechamel
-Intr-o cratita de 1L se topeste untul
-Se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand repede
-Se adauga laptele treptat, in timp ce amestecati, pt a evita formarea cocoloaselor
-Se adauga putina sare si se pune iar pe foc
-Amestecati in continuu, pana se formeaza un fel de budinca si o lasati sa dea un clocot

Prepararea carnii
-Se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei
-Cand este calita ceapa, se adauga sosul de rosii
-Apoi se adauga carnea tocata si se amesteca pana se omogenizeaza
-Se adauga sare, piper, busuioc/maghiran/etc. dupa gust.
-Se lasa sa dea un clocot (cam 20 de minute se tine pe foc)

O reteta propusa de: Diana Stratulat (dyana88ro)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Lasagna, o versiune adaptata.