Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 piepti mari de pui,
- 1/2 kg. ciuperci,
- 2-3 fire de usturoi,
- 1 legatura de verdeata,
- 1-2 linguri de ulei de masline
- 1/2 kg.de foietaj(din comert),
- 1 ou,
- sare,
- piper,
- sos de mustar.
1.Se toaca marunt ciupercile, usturoiul si verdeata(marar si patrunjel).Se calesc ciupercile in putin ulei de masline si se lasa sa scada bine.Se adauga verdeata.Se sareaza si se pipereaza.
2.Pieptul de pui se imparte in doua.Fiecare bucata se cresteaza pe mijloc pentru a obtine un buzunar , unde vom pune umplutura.Se condimenteaza.Se umplu buzunarele cu umplutura de ciuperci, obtinindu-se o rulada.
3.Din aluatul de foietaj se intinde o foaie groasa de 4-5 mm.Se taie fasii cu care se infasoara rulada de pui , ca la cornulete.(se obtin 4 rulade).Pe deasupra ungem cu ou fiecare rulada si coacem la cuptor timp de 35 minute.Servim cu sos de mustar.Preparatul poate fi servit cald sau rece, cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
N.R. Sosul de mustar poate fi inlocuit de sos curry. In bucataria frantuzeasca acest tip de foietaj este servit alaturi de melci umpluti cu sos curry.
Foto: Avlxyz
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.