Timp de preparare: 1h
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- o capatana varza(cca un kg)
- 600 g carne de porc
- o bucata costita afumata
- 150 g orez
- o ceapa mare alba
- un ardei galben
- o rosie
- boia de ardei(dulce)
- sare
- piper
- marar
- cimbru
- ardei iute
Mod de preparare:
Varza taiata marunt se da cu sare si-o vom lasa linistita.
In oala-n care vom face "Lucskos Kaposzta" punem la prajit: ceapa, rosia si ardeiul taiate marunt. Dupa circa 5-7minute vom adauga boia de ardei (dulce).
Carnea de porc taiata bucati potrivite cat si costita(afumata) se vor pune peste ceapa... Adaugam apa cat sa acopere carnea si lasam pe foc pana cand carnea este fiarta.
Peste carne adugam varza si-o lasam circa 10 min sub capac...apoi vom tura apa cat cuprinde in oala-n care gatim.
Cand apa a dat in clocot adaugam orezul(spalat),lasam ciorba sub capac pana cand orezul este fiert...
Adaugam marar si putin cimbrisor.
Se serveste cu smantana si ardei iute!
Pofta mare!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT