Reteta usoara, dar extrem de delicioasa!

Timp de preparare: 90 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui dezosati,(a 150g.fiecare)
  • sare,
  • piper,
  • 80g. slanina afumata,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 ardei,
  • 2 rosii,
  • 5 oua,
  • 4 felii de sunca presata,
  • 2 linguri faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingurita boia,
  • 5dl.apa,
  • 1 cubulet pentru supa,
  • 2dl. smantana;

Mod de preparare:
1.Se taie pieptii de pui in doua.Cele 4 bucati se bat cu batatorul de carne in asa fel incat sa obtinem o forma dreptunghiulara.Se sareaza si se pipereaza.
2.Slanina afumata se taie bucatele si se prajeste .Ceapa se curata , se toaca marunt si 1/2 din cantitate se pune peste slanina.Ardeiul se curata de cotor si seminte si se taie cubulete.Rosiile se curata de pielita si se taie tot in cubulete.!/2 din cantitatea de ardei si rosii se pune peste ceapa , iar 1/2 se pune pe o farfurie.Se bat ouale si se pun peste legume si se lasa sa se inchege.
3.Cu aceasta compozitie , impartita in patru, se umplu pieptii de pui,se ruleaza si in jurul fiecaruia se pune o felie de sunca presata.Se trec prin faina rulourile rezultate si se frig in ulei incins.Se scot si se pastreaza la cald.
4.In uleiul ramas, se pune ceapa ramasa, se caleste ,apoi se adauga ardeiul si rosiile.Se presara boia si cubuletul pentru supa facut bucatele, apa ,se pun rulourile de pui si se fierb 25 minute, pe foc mic.Se scot rulourile si se pastreaza la cald.Jiul din tigaie se amesteca cu smantana si faina ,amestecata in prealabil, cu putina apa rece.Se lasa 2-3 minute sa clocoteasca, apoi se strecoara.
5.Pieptii de pui se servesc cu sosul strecurat si galuscute de faina.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piept de pui umplut.