1h si 10 min. - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
500 gr faina, 250 gr unt, 250 gr zahar, 6 linguri de lapte, 5 pere mai mici, 4 oua, 4 linguri zahar tos, 3 linguri gem caise, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, margarina pentru uns forma, pesmet.
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul tos si cel vanilat si se adauga treptat cate un ou. Faina se amesteca cu praful de copt adaugandu-se untul frecat. Se pun 4 linguri de lapte. Jumatate din compozitie se pune in forma de copt unsa in prealabil cu margarina. Cealalta jumatate a compozitiei se amesteca cu cacao, cu restul de lapte si se pune deasupra primei jumatati. Perele se curata, se taie in doua, se scot samburii din mijloc, si se cresteaza la o adancime de 1 cm. Se asaza deasupra compozitiei, in forma de cerc si se presara cu zaharul tos. Se pune la cuptor timp de o ora. Gemul se amesteca cu putina apa calda si se pune deasupra pana este cald. Se serveste dupa racire.
Pofta buna!
Arianna.
(arianna_blue)
O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?