1h si 10 min. - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
500 gr faina, 250 gr unt, 250 gr zahar, 6 linguri de lapte, 5 pere mai mici, 4 oua, 4 linguri zahar tos, 3 linguri gem caise, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, margarina pentru uns forma, pesmet.
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul tos si cel vanilat si se adauga treptat cate un ou. Faina se amesteca cu praful de copt adaugandu-se untul frecat. Se pun 4 linguri de lapte. Jumatate din compozitie se pune in forma de copt unsa in prealabil cu margarina. Cealalta jumatate a compozitiei se amesteca cu cacao, cu restul de lapte si se pune deasupra primei jumatati. Perele se curata, se taie in doua, se scot samburii din mijloc, si se cresteaza la o adancime de 1 cm. Se asaza deasupra compozitiei, in forma de cerc si se presara cu zaharul tos. Se pune la cuptor timp de o ora. Gemul se amesteca cu putina apa calda si se pune deasupra pana este cald. Se serveste dupa racire.
Pofta buna!
Arianna.
(arianna_blue)
O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară