Ingrediente:
pt.aluat:
-750 gr.faina
-300 ml.lapte
-1 ou
-2 cuburi drojdie
-3 linguri zahar
-1 lingurita sare
-150 ml ulei(se pun dupa ce a crescut aluatul)
Se face un aluat moale, care se pune la crescut.Dupa ce a cresut, abia atunci se framanta cu cei 150 ml. ulei, si se mai lasa un pic la crescut.
Umplutura:
-600 gr branza dulce(eu fiind in Germania am folosit Körniger Frischkäse, care e deja amestecata cu smantana)
-200 ml smantana
-4oua
-1 cana zahar
-1 plic budinca vanilie
-esenta de vanilie, esenta de
lamaie
-la nevoie 1 lingura de gris
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele.Dupa ce aluatul acrescut, se ia o treime din aluat, si se face o foaie, care se aseaza intr-o tava unsa. Restul de aluat se amesteca cu umplutura(care e de preferabil sa fie mai moale, zeroasa), framantandu-l cu mana, pana se amesteca toate omogen,se toarna peste foaia din tava.
Se da la copt la 180 grade 30-40 minute.Dupa ce se scoate, calda, se pudreaza cu zahar.
Mult succes!!!
O reteta propusa de: Micsa Daniela (daniela1973)

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat