120 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 1 piept de gasca de 1 kg.dezosat,
- 1 lingurita maghiran,
- 1 lingurita rozmarin,
- 7-8 boabe de ienupar,
- 1 lingurita praf de ghimbir ,
- 1 lingurita sare,
- 5 linguri ulei,
- 10 caise confiate,
- 10 smochine,
- 10 prune uscate ,
- 1/2 lingurita scortisoara,
- 5 cuisoare,
- 300g.struguri albi,
- 1dl. vin alb ,
- 1 lingura faina sau 1 lingura amidon alimentar;
Mod de preparare:
1.Se amesteca maghiranul cu rozmarinul,cu ienuparul zdrobit in piulita ,cu ghimbirul,cu sarea si cu uleiul.Cu acest amestec se freaca bine pieptul de gasca si se lasa la rece 20 de minute.Apoi, se aseaza intr-o tava cu grasimea in jos si se frige, in cuptor preincalzit ,la incepul la 180*C,apoi la 165*C , timp de 1 ora si 30 minute.In timpul frigerii , se intoarce carnea de mai multe ori si se se stropeste cu grasimea din tava.
2.Caisele , smochinele si prunele se taie bucati , se pun intr-o cratita cu scortisoara si cuisoarele, se toarna 3dl. apa si vinul alb si, pe foc mic, se fierb timp de 20 de minute.Se scurg din cratita si, in aceiasi cratita ,se pun strugurii si se fierb 10 minute.
3.Faina sau amidonul alimentar se amesteca cu 0,5dl. apa si se toarna peste struguri si , dupa 2-3 minute de fiert, se adauga si restul de fructe ,fierte in prealabil.
4.Se taie carnea felii , se aseaza pe un platou ,iar de jur imprejurul ei se pune sosul de fructe.Se serveste cu crochete de cartofi sau gogosele de cartofi si un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani