40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
100gr. unt, 100gr. nuci macinate, 120gr. fructoza(sau 150 gr zahar), esenta de rom, 70/100gr. cacao, 4 oua, 1 praf de copt.
Glazura: 4/5 linguri smantana dulce(Dorna, din care se face frisca), 50gr fructoza, 1 tableta de 80/100gr. ciocolata 75%(concentratie mare de cacao)
Mod de preparare:
Se topeste untul pe foc mic. Se ia de pe foc si cu mixerul adaugati in unt fructoza si amestecul preparat dinainte de nuci+praf de copt+cacao. In continuare se adauga 2/3 linguri de rom si pe rand cele 4 oua, mestecand cu mixerul compozitia. Intr-o tava data cu unt/ulei se aseaza aceasta compozitie si se da la cuptor pentru 20/25 min.
Dupa ce este gata, se acopera cu o glazura facuta astfel: 4/5 linguri smantana dulce, 2 linguri apa, in care se pune ciocolata bucatele si fructoza si se lasa pe foc pana se ingroasa suficient ca sa puteti acoperi tava. Dupa ce ati pus glazura optional puteti orna cu fulgi de nuca de cocos sau cu nuca obisnuita.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Deaconeasa Carmen (deaconeasa_carmen)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie