40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
100gr. unt, 100gr. nuci macinate, 120gr. fructoza(sau 150 gr zahar), esenta de rom, 70/100gr. cacao, 4 oua, 1 praf de copt.
Glazura: 4/5 linguri smantana dulce(Dorna, din care se face frisca), 50gr fructoza, 1 tableta de 80/100gr. ciocolata 75%(concentratie mare de cacao)
Mod de preparare:
Se topeste untul pe foc mic. Se ia de pe foc si cu mixerul adaugati in unt fructoza si amestecul preparat dinainte de nuci+praf de copt+cacao. In continuare se adauga 2/3 linguri de rom si pe rand cele 4 oua, mestecand cu mixerul compozitia. Intr-o tava data cu unt/ulei se aseaza aceasta compozitie si se da la cuptor pentru 20/25 min.
Dupa ce este gata, se acopera cu o glazura facuta astfel: 4/5 linguri smantana dulce, 2 linguri apa, in care se pune ciocolata bucatele si fructoza si se lasa pe foc pana se ingroasa suficient ca sa puteti acoperi tava. Dupa ce ati pus glazura optional puteti orna cu fulgi de nuca de cocos sau cu nuca obisnuita.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Deaconeasa Carmen (deaconeasa_carmen)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară