40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
100gr. unt, 100gr. nuci macinate, 120gr. fructoza(sau 150 gr zahar), esenta de rom, 70/100gr. cacao, 4 oua, 1 praf de copt.
Glazura: 4/5 linguri smantana dulce(Dorna, din care se face frisca), 50gr fructoza, 1 tableta de 80/100gr. ciocolata 75%(concentratie mare de cacao)
Mod de preparare:
Se topeste untul pe foc mic. Se ia de pe foc si cu mixerul adaugati in unt fructoza si amestecul preparat dinainte de nuci+praf de copt+cacao. In continuare se adauga 2/3 linguri de rom si pe rand cele 4 oua, mestecand cu mixerul compozitia. Intr-o tava data cu unt/ulei se aseaza aceasta compozitie si se da la cuptor pentru 20/25 min.
Dupa ce este gata, se acopera cu o glazura facuta astfel: 4/5 linguri smantana dulce, 2 linguri apa, in care se pune ciocolata bucatele si fructoza si se lasa pe foc pana se ingroasa suficient ca sa puteti acoperi tava. Dupa ce ati pus glazura optional puteti orna cu fulgi de nuca de cocos sau cu nuca obisnuita.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Deaconeasa Carmen (deaconeasa_carmen)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare