- 10 kg gogosari
- o telina cu frunze
- conopida - optional
- 500 gr zahar
- 400 gr sare
- foi de dafin, piper boabe
- 2 l de otet
- hrean
Mod de preparare:
Se spala gogosarii si se taie, conopida se rupe buchetele, si telina spalata cu radacina taiata felii subtiri si frunzele intregi se pun intr-un vas mai mare (oala, borcan etc.). Peste ele se pun zaharul, sarea, dafinul, piperul si otetul . se amesteca usor si se lasa acoperiti 24 de ore, mestecand din cand in cand.
A doua zi (deja se pot manca) se aseaza in borcane incepand cu telina si hreanul si terminand la fel, apoi se umplu cu zeama lasata (nu va fie frica ca nu ajunge pentru ca intotdeauna ramane), se leaga ... si pofta buna
Reteta se poate adapta si pentru mai putine kg, eu am facut din 3 kg, iar otetul ramas este foarte bun la salatele orientale.
O reteta propusa de: Arsenie Nicoleta (arsenita)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.