- 10 kg gogosari
- o telina cu frunze
- conopida - optional
- 500 gr zahar
- 400 gr sare
- foi de dafin, piper boabe
- 2 l de otet
- hrean
Mod de preparare:
Se spala gogosarii si se taie, conopida se rupe buchetele, si telina spalata cu radacina taiata felii subtiri si frunzele intregi se pun intr-un vas mai mare (oala, borcan etc.). Peste ele se pun zaharul, sarea, dafinul, piperul si otetul . se amesteca usor si se lasa acoperiti 24 de ore, mestecand din cand in cand.
A doua zi (deja se pot manca) se aseaza in borcane incepand cu telina si hreanul si terminand la fel, apoi se umplu cu zeama lasata (nu va fie frica ca nu ajunge pentru ca intotdeauna ramane), se leaga ... si pofta buna
Reteta se poate adapta si pentru mai putine kg, eu am facut din 3 kg, iar otetul ramas este foarte bun la salatele orientale.
O reteta propusa de: Arsenie Nicoleta (arsenita)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară