- 10 kg gogosari
- o telina cu frunze
- conopida - optional
- 500 gr zahar
- 400 gr sare
- foi de dafin, piper boabe
- 2 l de otet
- hrean
Mod de preparare:
Se spala gogosarii si se taie, conopida se rupe buchetele, si telina spalata cu radacina taiata felii subtiri si frunzele intregi se pun intr-un vas mai mare (oala, borcan etc.). Peste ele se pun zaharul, sarea, dafinul, piperul si otetul . se amesteca usor si se lasa acoperiti 24 de ore, mestecand din cand in cand.
A doua zi (deja se pot manca) se aseaza in borcane incepand cu telina si hreanul si terminand la fel, apoi se umplu cu zeama lasata (nu va fie frica ca nu ajunge pentru ca intotdeauna ramane), se leaga ... si pofta buna
Reteta se poate adapta si pentru mai putine kg, eu am facut din 3 kg, iar otetul ramas este foarte bun la salatele orientale.
O reteta propusa de: Arsenie Nicoleta (arsenita)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor