Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
45' - min
Ingrediente:
(8 portii)
- Pentru blat:
- 3 oua,
- 3 linguri lapte caldut2 linguri apa,
- 150g.zahar,
- 1 praf de vanilie,
- 150g.faina;
- Crema:
- 2cl. tuica de zmeura,
- 300g.zmeura,
- 250g.mascarpone,
- 150g.zahar,
- 500g.branza de vaci(degresata),
- 200ml.frisca,
- 1 baton vanilie;
- frunze de lamaita ,
- inghetata de zmeura;
Mod de preparare
1.Se preincalzeste cuptorul la 175*C.Galbenusurile se freaca cu zaharul,cu apa si praful de vanilie.Se adauga faina proaspat cernuta.Se incorporeaza usor albusurile batute spuma.Se rastoarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara , captusita cu hartie de copt.
2.Se taie blatul in bucati si se aranjeaza in forme de sticla , tot dreptunghiulare, se stropesc cu tuica de zmeura (sau zmeurata).Din cantitatea de zmeura se lasa 8 bucati deoparte , din restul se face in blender un piure ,pe care il punem peste bucatile de piscot din cele 8 forme.
Din branza degresata, mascarpone ,zahar si vanilie (din baton) se prepara o crema, in care se incorporeaza frisca batuta.
3.Se repartizeaza crema in cele 8 boluri si se pune la frigider pentru 6 ore.Se orneaza , inainte de servire,cu cate un fruct de zmeura ,frunze de lamaita si cate o bulina de inghetata de zmeura.
O reteta propusa de Vekas Maria
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!
Cum te simți cu adevărat? – un experiment psihologic inedit
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024