1-2 - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 2 kg ceapa
- 3 kg vinete
- 2 kg ardei capia rosu sau ardei gras
- 3 kg rosii
- sare
- piper
- ulei foi dafin
- verdeata
- usturoi o capatina.
Mod de preparare:
Vinetele se curata de coaja,se taie cuburi si se presara cu sare lasandu-se asa 1/2 ora,apoi se spala si se scurg.Ardeii si rosiile se taie marunt.Se dau prin masina de tocat mai intai vinete,apoi ardeii si rosiile.
Se pune ceapa la calit cateva minute si cand incepe sa se inmoaie se adauga peste ea pe rand vinetele ardeii si la sfarsit rosiile.
Se amesteca continuu sa nu se prinda si se pune la sfarsit verdeata,dafinul usturoiul sare dupa gust si piper.
Cand e gata se pune in borcane si se sterilizeaza 15 minute.Este o reteta sanatoasa si rapida.In loc de vinete poti sa pui dovlecei si ai sa vezi ce dulce si gustoasa este zacusca.
O reteta propusa de: Pavel Mihaiela (mikipavel)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară