Ptr. aprox.30 borcane:
- 1 kg de ceapa
- 2 kg morcovi
- 10 kg vinete
- 3 l suc de rosii (bulion)
- 1,5 l ulei
- 5 kg gogosari
- 5 kg.ardei verde
- 5 kg ardei capia
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele,ardeii,gogosarii se coc si se curata.
Ptr. a-mi usura munca le coc pe rand,le curat,le las la scurs si le congelez.
Cand ma hotarasc sa prepar zacusca le dezghet cu o zi inainte si le las la scurs.
Ceapa si morcovii se taie in bucati si se vierb in apa.
Se scurg si se lasa la racit.
Vinetele,gogosarii,ardeii,ceapa si morcovii se toaca si se pune la fiert.
Separat se pune la incalzit uleiul intr-o cratita si se pune cate putin in compozitie in timp ce fierbe la foc foarte mic.Se amesteca mereu cu grija pentru a nu se prinde.
Se pune sare dupa gust,piper macinat si cateva foi de dafin.
La sfarsit se adauga si sucul de rosii sau bulion.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga foarte bine. Compozitia se pune in borcane, de preferat mai mici cu capac , se astupa foarte bine . Eu borcanele si capacele le tin ininte cateva minute in cuptorul putin incalzit.Se pun intr-o patura pana a doua zi.
La aceasta reteta este mai mult de muncit dar este foarte gustoasa.Grija sa nu puneti mai mult ulei...
Pofta buna!
O reteta propusa de: Zaharie Angela (angizah)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară