20 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 6 rosii mari bine coapte
- 4 castraveciori de gradina
- 1 ardei galben gras mare
- 2 felii de paine (nu trebuie sa fie proaspata) fara coaja
- inima de la o ceapa mare
- 1-2 catei de usturoi (optional)
- sare, piper, otet
- ulei de masline extra virgin
Mod de preparare:
1. Se pune painea la inmuiat cu apa cat sa o acopere, putina sare si putin ulei de masline.
2. Rosiile curatate de pielita (prin oparire), impreuna cu castravetii curatati de coaja, ardeiul, ceapa si usturoiul se taie si se amesteca bine cu mixerul pana cand se omogenizeaza.
3. Se adauga painea si apa rece, atata cat este necesar pentru ca amestecul sa aiba consistenta unei supe de rosii. Se amesteca din nou cu mixerul.
4. Se trece compozitia printr-o sita deasa pentru a elimina cojile de ardei.
5. Se adauga sarea, piperul si otetul (dupa gust). Se mai poate adauga apa rece daca e nevoie. Se amesteca bine cu o lingura de lemn.
5. Se serveste rece cu crutoane de paine prajita. Uleiul de masline se adauga in momentul servirii.
6. Se poate prepara fara ceapa si usturoi, in special pentru copii - ei, de obicei, nu prea mananca salata, dar in forma aceasta lichida o vor accepta mai usor.
7. Se poate pastra la frigider intr-un vas acoperit pana la 4-5 zile.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Tugui Delia (email2delia)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară