Este o supa de cruditati traditionala din Spania. Este, practic, o salata asortata lichida - se serveste rece - nemaipomenita pentru vara.

Timp de preparare:

20 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 6 rosii mari bine coapte
  • 4 castraveciori de gradina
  • 1 ardei galben gras mare
  • 2 felii de paine (nu trebuie sa fie proaspata) fara coaja
  • inima de la o ceapa mare
  • 1-2 catei de usturoi (optional)
  • sare, piper, otet
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare:

1. Se pune painea la inmuiat cu apa cat sa o acopere, putina sare si putin ulei de masline.

2. Rosiile curatate de pielita (prin oparire), impreuna cu castravetii curatati de coaja, ardeiul, ceapa si usturoiul se taie si se amesteca bine cu mixerul pana cand se omogenizeaza.

3. Se adauga painea si apa rece, atata cat este necesar pentru ca amestecul sa aiba consistenta unei supe de rosii. Se amesteca din nou cu mixerul.

4. Se trece compozitia printr-o sita deasa pentru a elimina cojile de ardei.

5. Se adauga sarea, piperul si otetul (dupa gust). Se mai poate adauga apa rece daca e nevoie. Se amesteca bine cu o lingura de lemn.

5. Se serveste rece cu crutoane de paine prajita. Uleiul de masline se adauga in momentul servirii.

6. Se poate prepara fara ceapa si usturoi, in special pentru copii - ei, de obicei, nu prea mananca salata, dar in forma aceasta lichida o vor accepta mai usor.

7. Se poate pastra la frigider intr-un vas acoperit pana la 4-5 zile.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Tugui Delia (email2delia)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gazpacho - supa de cruditati.