12:06, 3 Iunie 2008 publicat în Retete culinare

O reteta simpla de savarina pregatita in casa.
Ingrediente

  • 5 linguri zahar, este de preferat sa fie pisat
  • 5 oua
  • 6 linguri pesmet fin
  • zeama de la ½ lamaie
  • frisca
  • gem

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 2 lingurite de rom
  • 1 pahar apa


Mod de preparare

Zaharul se freaca bine cu galbenusurile pana se obtine o crema, se pune zeama de lamaie si 5-6 linguri de pesmet fin.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste amestecul anterior.
Se pune compozitia in forme de savarina si se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaz cu siropul obtinut din ingredientele prezentate mai sus.

Dupa ce s-a racit, se adauga frisca si daca doresti si gem.

Pofta dulce!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri