IN ACEST ARTICOL:
O reteta simpla de savarina pregatita in casa.
Ingrediente

  • 5 linguri zahar, este de preferat sa fie pisat
  • 5 oua
  • 6 linguri pesmet fin
  • zeama de la ½ lamaie
  • frisca
  • gem

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 2 lingurite de rom
  • 1 pahar apa


Mod de preparare

Zaharul se freaca bine cu galbenusurile pana se obtine o crema, se pune zeama de lamaie si 5-6 linguri de pesmet fin.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste amestecul anterior.
Se pune compozitia in forme de savarina si se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaz� cu siropul obtinut din ingredientele prezentate mai sus.

Dupa ce s-a racit, se adauga frisca si daca doresti si gem.

Pofta dulce!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri