O reteta preferata pentru gustul subtil.Poate fi folosita cu succes si de persoanele care tin regim. In acest caz carnea afumata este inlocuita cu o carne usoara de pasare iar smantana cu iaurt degresat.
Ingrediente:

-1kg carne dupa preferinta(porc si vita sau curcan si pui);
-2 cepe;
-2 linguri de malai;
-orez;
-delikat;
-condimente pentru sarmale;
-kaizer sau bacon;
-1/2 l bors;
-1 pahar de vin alb;
-2 linguri de bulion;
-6 legaturi de stevie;
-sare, piper macinat.


Mod de preparare:

-Se spala frunzele de stevie si se taie nervurile.
-Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa, condimentele, malaiul.
-se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.
-se aseaza in forma circulara in oala.
-intre fiecare strat se sarmale se apun feliile de kaizer sau bacon.
Se pune putina apa, se completeaza cu borsul.
Cand sunt aproape fierte se adauga bulionul si vinul si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se pot folosi si frunze de potbal, dar stevia are un gust mai bun, este acrisoara.
Se servesc cu smantana si mamaliguta.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Matilda Mihalcea (M2)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri