-1kg carne dupa preferinta(porc si vita sau curcan si pui);
-2 cepe;
-2 linguri de malai;
-orez;
-delikat;
-condimente pentru sarmale;
-kaizer sau bacon;
-1/2 l bors;
-1 pahar de vin alb;
-2 linguri de bulion;
-6 legaturi de stevie;
-sare, piper macinat.
Mod de preparare:
-Se spala frunzele de stevie si se taie nervurile.
-Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa, condimentele, malaiul.
-se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.
-se aseaza in forma circulara in oala.
-intre fiecare strat se sarmale se apun feliile de kaizer sau bacon.
Se pune putina apa, se completeaza cu borsul.
Cand sunt aproape fierte se adauga bulionul si vinul si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se pot folosi si frunze de potbal, dar stevia are un gust mai bun, este acrisoara.
Se servesc cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Matilda Mihalcea (M2)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor