40 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
(pentru 6 portii):
- 2 catei de usturoi,
- 1 pulpa de miel de 1,2 kg.,
- sare,
- piper,
- 1/2 lingurita cimbru uscat,
- 1/2 lingurita rozmarin,
- 1/2 lingurita oregano,
- 1/2 lingurita busuioc ,
- 250g.cartofi,
- 125g.ceapa,
- 1 ardei galben(gras),
- 1 ardei rosu(gras),
- 250g.dovlecei,
- 1 vanata mica,
- 2 linguri ulei de masline,
- 375 ml. vin alb ;
Mod de preparare:
1.Se curata usturoiul si se piseaza.Se apala carnea ,se usuca cu un servet de bucatarie, se sareaza si pipereaza.Se presara usturoiul si verdeata tocata peste carne ,apoi se freaca bine cu acestea ca sa se patrunda bine.Se incinge cuptorul la 200*C.Se pregatesc legumele si se taie marunt.
2.Se aseaza pulpa de miel pe o tava unsa in prealabil cu grasime,apoi se stropeste cu ulei.Se lasa la cuptor cca.15 minute si se stinge cu vinul alb.Se reduce temperatura cuptorului la 180*C si frigeti pulpa mai departe inca 40 minute,stropind incontinuu cu sosul format.
3.Se presara si legumele peste carne ,se condimenteaza cu sare si piper si se continua frigerea inca 45 minute.Apoi, se lasa usa cuptorului deschisa si se mai lasa carnea in cuptor inca 10 minute.La final, se scoate carnea din cuptor si se lasa 10 minute acoperita cu folie de aluminiu.Se condimenteaza legumele.Se lasa 2 linguri bune de legume, iar restul de legume se pune in blender sa se pasireze si sa se amestece cu sosul de la friptura ,care se toarna peste pulpa de miel.
Pe un platou se aranjeaza carnea taiata felli ,peste punem legumele si turnam sosul.Servim cu un vin alb .
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară