Incearca si reteta de pasca de la cititoarea noastra.

Ingrediente pasca:

Coca de cozonac(este pe forum)

Umplutura pentru pasa cu brinza:
- 400 g. brinza de vaci
- 100-150 g.zahar
- 3-4 oua
- 50 g.amidon
- 1-2 lingura gris
- drojdie (cit o visina)
- sare (un virf de lingurita),
- Mirodenii; vanilie,lamie rasa.
- 50 g, stafide.

Mod de preparare pasca:

Se procedeaza in felul urmator;
Branza se framinta bine(eu o dau prin masina de carne),se adauga mirodeniile,drojdia, amidonul, grisul , sarea si galbenusele,se amesteca bine (ca o pasta consistenta,la urma se adauga albusul batut spuma si zaharul.
Se intinde coca de cozonac pe o planseta sa fie mai mare decit tava, tava trebuie sa fie de preferinta rotunda, tapata cu o folie de hirtie cerata sau metalizata si unsa cu ulei sau margarina, se aseaza coca cu marginile peste tava, se pune umplutura se niveleaza cu o lingura, dupa care se tae marginile la coca si se pliaza inapoi peste umplutura sa se formeze o margine de dimensiunea degetului mic , se pune stafidele si se lasa la crescut cam 1/2 ora. Se da la cuptor care a fost intre timp incalzit, la foc potrivit, se lasa aproximativ 45-50 minute.La fel puteti proceda si cu pasca de smintina ,numai ca la smintina nu se pune gris, se pune 2-3 linguri de amidon(sa inchege),daca doriti puteti pune si 2 linguri de cacao sau 50 g,ciocolata de menaj(asta le place la copii)

De ce trebuie sa punem drojdie la pasca?Umplutura dupa ce s-a copt ramine pufoasa , nu da inapoi, iar pasca de brinza nu este necacioasa. Daca va-m fost de folos... La toate forumistele va doresc Paste fericit.

O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri