40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 600 g de covrigei mari, grosi
- 1 l lapte
- 300 g carne tocata orice fel
- o ceapa mica
- un catel usturoi
- 2 oua
- condimente
- 100g cascaval
- 1 felie de paine alba
Mod de preparare:
Covrigeii se pun pe un platou si se inmoaie in lapte 2 ore, de preferat inante de a incepe gatitul. In acest timp se toaca carnea de orice fel, pui, curcan,porc, vita, se toaca ft fin ceapa si cu usturoiul, felia de paine inmuiata in lapte, se amesteca cu oul si se condimenteaza.
Dupa ce covrigeii sunt moi, insa nu foarte tare incat sa se dezmembreze, se pun pe o tava mare unsa cu ulei, si se umplu cu carne tocata, cate un pic, mai sus de nivelul covrigeilor.
Se ung apoi cu un ou batut bine, de rade aparte cascaval prin ochiuri mari, si se pune ateva firicele deasupra. Se dau la cuptor foc mediu 30 min max. Se servesc atat calzi, cat si moi.
Sunt absolut deliciosi!
O reteta propusa de: Marian Adriana (elys22)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie