150 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel,
- 200ml.ulei,
- 2 catei de usturoi,
- 1 radacina mica de patrunjel,
- 1 telina mica,
- 2 foi de dafin,
- 50ml.otet,
- 2 fire de rozmarin,
- 600g.cartofi,
- 5 fire de ceapa verde,
- 4 fire de usturoi verde,
- sare, piper,
- condimente pentru carne de miel;
Mod de preparare:
1. Se prepara marinata:patrunjelul, telina, usturoiul si rozmarinul se taie marunt, se adauga ulei, otet, 300ml. apa , foile de dafin, piper si sare grunjoasa.
2. In aceasta marinata se pune pulpa de miel, curatata de ppielite si se acopera castronul cu folie de plastic sau cu un capac si se lasa la frigider circa 3 ore.
Se scoate pulpa de miel din marinata si se pune intr-o tava adanca.Se condimenteaza cu condimentele pentru carne de miel, pe toate partile.
3. Marinata se toarna peste pulpa , se pun firele de ceapa si usturoi verde si se pune la cuptor.Dupa 80 minute de coacere, scoatem tava,intoarcem pulpa pe cealalta parte si asezam, de jur imprejurul ei cartofii intregi(folosim cartofi mai mici)si mai coacem 40 de minute, la foc mic spre mediu.In timpul coacerii, se stropeste friptura cu sosul din tava.Servim un vin rosu alaturi de aceasta friptura.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana