Ingrediente
- faina din ochi ( aproximativ 2 kg cat sa mai ramana)
- putina sare ( vf de lingura)
- apa calduta( in functie de cat aluat- o cana)
- drojdie inmuiata in apa calduta
Mod de preparare
Se framanta foarte foarte bine toate ingredientele. Daca nu este bine framantat aluatul nu se mai dospeste.
Se lasa la dospit timp de 15-20 de minute si se intinde bine pe masa cu ajutorul unei vergele. Se face o foaie mai groasa si se taie in patrate mai mari cu ajutorul cutitului.
Se incinge ulei intr-un tuci sau o cratita si se prajesc scovergile.
Sunt foarte bune cu: usuturoi, dulceata, branza sau zahar.
Personal recunosc ca le prefer cu branza de vaca.
Un articol de Livia Dulceata
Pentru orice fel de critici sau recomandari privind articolul si nu numai da click aici si scrie-ne!
Tu cum pregatesti scovergile? Da click aici si trimite si reteta ta!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?