Este o salata usoara si gustoasa.

Timp de preparare:

15 min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):

  • 200 g linte maro
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 rosie
  • putin zahar
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 1 lingura sos de soia
  • 250 g spanac tanar
  • 150 g rosii coctail
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri otet de vin alb
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 250 g paine(bagheta)
  • miez de nuca

Mod de preparare:

1.Lintea se tine la inmuiat cel putin 2 ore.Intr-o tigaie se calesc toate legumele:morcovul ,patrunjelul,ardeiul, rosia si telina, toate curatate si taiate marunt.
2.Lintea se strecoara -pastram apa -si se pune peste verdeturi, se calesc impreuna , apoi se varsa peste ele apa in care a fost inmuiata lintea si se fierb impreuna.Acoperim vasul si, pe foc mic , fierbem 20 minute.
3.Lintea se strecoara impreuna cu verdeturile, se aseaza intr-un bol si se condimenteaza cu putin zahar(cca. 1 lingurita), sare, piper, si sosul de soia.
4.Spanacul se spala, se lasa putin la scurs, se rup frunzele daca sunt prea mari.Rosiile se taie in doua si se amesteca cu spanacul.Se pun in salatiera.
5.Se amesteca usturoiul zdrobit cu otetul, 4 linguri de ulei, sare, piper, 1 lingurita zahar si le punem peste salata de spanac.La sfarsit punem amestecul de linte si verdeturi si presaram samburi de nuca taiati cu cutitul.Salata se serveste cu bagheta.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Stii o reteta speciala? Da click aici si trimite reteta ta.

Va recomandam si retetele:

Chec cu anason

Cozonac neframantat

Legume cu piept de pui


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata de spanac cu linte.