Timp de preparare:
1 - ora
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
-350gr faina
-3 linguri zahar
-1 ou
-1 pachet de margarina Unirea
- drojdie jumatate de nuca
-100gr lapte
-putin amoniac
-mirosuri:vanilie,scortisoara,lamaie
crema;
-200gr.nuci
-200gr.zahar pudra
optional se foloseste 1borcan de gem(prune e mai vascos)
-glazura:150gr.zahar
-3linguri cacao
-3linguri apa
Obs: se pun in vas toate concomitent, cand a devenit compozitia vascoasa se da de pe foc si se toarna fierbinte peste prima foaie.
Mod de preparare:
Se amesteca oul cu zaharul si cu margarina ,se adauga laptele, drojdia dizolvata in putina apa calda,amoniacul stins cu otet,mirosurile si in final se incorporeaza faina rezultand un aluat.Se imparte aluatul in 3 parti egale cat decat.
Se tapeteaza tava cu faina dupa ce in prealabil a fost unsa cu ulei si se intinde prima foaie obtinuta,peste care se adauga crema obtinuta, repetandu-se operatia si pentru celelalte foi.
Dupa ce sta la cuptor pana se rumeneste se scoate si se lasa la racit,cand e rece se toarna glazura
Se taie de preferinta romburi.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Condruz Nicoleta (tury)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.