Timp de preparare:
1 - ora
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
-350gr faina
-3 linguri zahar
-1 ou
-1 pachet de margarina Unirea
- drojdie jumatate de nuca
-100gr lapte
-putin amoniac
-mirosuri:vanilie,scortisoara,lamaie
crema;
-200gr.nuci
-200gr.zahar pudra
optional se foloseste 1borcan de gem(prune e mai vascos)
-glazura:150gr.zahar
-3linguri cacao
-3linguri apa
Obs: se pun in vas toate concomitent, cand a devenit compozitia vascoasa se da de pe foc si se toarna fierbinte peste prima foaie.
Mod de preparare:
Se amesteca oul cu zaharul si cu margarina ,se adauga laptele, drojdia dizolvata in putina apa calda,amoniacul stins cu otet,mirosurile si in final se incorporeaza faina rezultand un aluat.Se imparte aluatul in 3 parti egale cat decat.
Se tapeteaza tava cu faina dupa ce in prealabil a fost unsa cu ulei si se intinde prima foaie obtinuta,peste care se adauga crema obtinuta, repetandu-se operatia si pentru celelalte foi.
Dupa ce sta la cuptor pana se rumeneste se scoate si se lasa la racit,cand e rece se toarna glazura
Se taie de preferinta romburi.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Condruz Nicoleta (tury)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară