Un cozonac bun de pregatit pentru cele carora nu le iese cel framantat si nici nu au forta sa framante.

Ingrediente:

6 oua mari
800 gr. zahar
250 ml. ulei
1 pachet margarina Unirea
2 cubulete drojdie proaspata
2 kg. faina + 200 gr.
1 litru lapte
arome de care ai
cacao
nuca stafide
rahat

Mod de preparare:

Laptele caldut, zaharul, 4 oua intregi, 2 galbenusuri, un praf sare, mirodenii, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte caldut se amesteca intr-un vas mare si le lasi la caldura de seara pana dimineata ( aproximativ 8 ore). A doua zi amesteci in ploaie faina cernuta in prealabil.
Topesti margarina pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care o torni peste coca amestecand continuu. Daca la sfarsit coca are consistenta prea moale, se mai pun 200 gr. faina.

ATENTIE! Coca rezultata va fi mai moale decat la cozonacul framantat, deci nu pune faina in exces.
Lasi la crescut intr-un vas acoperit, la caldura. Dupa ce compozitia si-a dublat volumul, presari blatul de lucru cu faina din abundenta, umpli cozonacii, ii pui in forme unse cu ulei, ii ungi cu albusurile ramase, presari mac, zahar tos sau semunte de susan si mai lasi putin la crescut. Ii coci la foc potrivit.
Pofta buna!

O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cozonac neframantat.