Ingrediente:
6 oua mari
800 gr. zahar
250 ml. ulei
1 pachet margarina Unirea
2 cubulete drojdie proaspata
2 kg. faina + 200 gr.
1 litru lapte
arome de care ai
cacao
nuca stafide
rahat
Mod de preparare:
Laptele caldut, zaharul, 4 oua intregi, 2 galbenusuri, un praf sare, mirodenii, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte caldut se amesteca intr-un vas mare si le lasi la caldura de seara pana dimineata ( aproximativ 8 ore). A doua zi amesteci in ploaie faina cernuta in prealabil.
Topesti margarina pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care o torni peste coca amestecand continuu. Daca la sfarsit coca are consistenta prea moale, se mai pun 200 gr. faina.
ATENTIE! Coca rezultata va fi mai moale decat la cozonacul framantat, deci nu pune faina in exces.
Lasi la crescut intr-un vas acoperit, la caldura. Dupa ce compozitia si-a dublat volumul, presari blatul de lucru cu faina din abundenta, umpli cozonacii, ii pui in forme unse cu ulei, ii ungi cu albusurile ramase, presari mac, zahar tos sau semunte de susan si mai lasi putin la crescut. Ii coci la foc potrivit.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Cozonac neframantat
Vizionare placuta
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară