-1 kg carne porc si carne vita,in cantitati egale
-o bucata de slanina afumata cu sorici cu tot, cam de 200 gr.
-orez (1 canita)
-2 cepe potrivite
-codite de patrunjel tocate marunt
-1 cartof ras
-cimbru
-boia
-piper
-usturoi
-pasta tomate 100 gr
-o lingurita zahar
-ulei 100-150 gr
Mod de preparare:
Se perpeleste ceapa 1 minut in 50 gr. ulei, impreuna cu 2 catei mari de usturoi taiati marunt, se pune si orezul 4-5 minute, se ameteca cu carnea tocata, cimbru (1 ingurita, tarhon - optional), piper, cartoful ras si coditele de patrunjel taiate marunt.
Se impaturesc samalele. In cratita unsa cu ulei se pune un strat de varza, apoi sarmalele, deasupra alt strat de varza peste care se pun feliile de slanina taiate julien,se da la fiert, foc moderat, cam trei ore.
Separat se pune restul de ulei la incins, se rumenesc in el 4-5 catei usturoi tocati marunt, apoi se pune o canita de pasta rosii, boia si cimbru, o lingurita de zahar si putin marar uscat facut pulbere, se mai lasa trei -patru minute.
Cand furculita intra usor in varza unei sarmale, se pune compozitia de mai sus, intinsa pe toata suprafata cratitei si se da la cuptor pentru 1 /2 ora, intorcandu-se usor stratul de varza de deasupra din cand in cand.
Este cea mai buna reteta de sarmale pe care am intalnit-o.
O reteta propusa de: Florian Mihai Filip (horse1eye)
Echipa Delly iti ureaza SARBATORI FERICITE !
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?