In mod intentionat nu dau cantitati, spre a lasa la latitudinea bucatarului dozarea functie de numarul de persoane de la masa.
Se adauga apa si selasa la fiert cca. 4- 5 minute.

* Optional puteti pune si putin sofran daca va este de prisos prin casa si vreti sa iasa totul mai galbior.

Amestecul final

Intr-o tava de cuptor se rastoarna orezul gata fiert peste care se pun feliute de rosii, ardei gras verde, rosu si/sau galben taiate in cubulete mici.
Se acopera amestecul cu sosul Beryani vege sau non-vege-tarian si se da la cuptor pentru cca. 10 - 15 minute pana orezul absoarbe sosul si suprafata prinde o usoara culoare aramie.

Servirea

Deoarece orezul iese destul de condimentat, se serveste asociat (si nu amestecat) cu sosul racoritor de iaurt amestecat cu rosii si catraveti taiati foarte marunt - o imbucatura de orez condimentat, o lingurita de iaurt racoritor s.a.m.d. pana papati tot.


POFTA BUNA !

O reteta propusa de Ioan Vasile Dudushache

Va recomandam si alte articole:

1. Orez delicios
2.Pui cu orez
3.Pui cu orez si legume

COMUNITATEA DELLY
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea DELLY!

Sugestiile si parerile sunt binevenite!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri