Ingrediente
- 6 oua
- 250 g zahar
- 200 g pudra
- 250 ml apa rece
- ½ kg de faina
- scortiosoara
- 90 g nuci
- 1 lingurita de bicarbonat dizolvat intr-o lingura de otet
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri si galbenusurile cu zaharul se freaca cu lingura de lemn timp de 5-7 minute.
Se adauga faina, zaharul pudra ars si stins cu apa (trebuie sa fie si racit), albusurile batute foarte bine, bicarbonat si scortisoara.
Se unge o tava cu ulei si se da si cu putina faina si se adauga intreaga compozitie.
Pe deasupra se pun nucile si se lasa tava la foc potrivit.
Pofta dulce!
Va mai recomandam si urmatoarele retete:
1. Prajitura betiva
2. Prajitura cu prune
3. Prajitura cu dulceata de caise
4. Alba ca zapada
5. Prajitura cu branza de vaci
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!