2 - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
-un pui intreg
-1 ceapa potrivita sau mare
-1 lamaie
-margarina sau unt
-condimente (sare, piper, ierburi uscate dupa preferinta)
-folie staniol
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180-200 grade. Se spala bine puiul si se aseaza intreg in tava cu pieptul in jos. Se curata ceapa si se taie solzisori (felii).Jumatate se introduce in interiorul puiului impreuna cu 2 sferturi de lamaie, jumatate se aseaza pe pui si pe langa el in tava.
Cealalta jumatate de lamaie se stoarce bine de suc peste puiul din tava.Se taie cateva bucatele de margarina sau unt si se aseaza peste pui (cam 3-4 bucatele pe spate, 2 pe fiecare pulpa, 1 pe fiecare aripa). Se condimenteaza puiul si se acopera tava cu o folie de staniol.
Se da la cuptor cam pentru o ora.Dupa acest timp se inlatura folia de staniol si se continua coacerea pana pielita a devenit subtire si auriu-maronie. Datorita combinatiei de ceapa si lamaie se obtine un sos foarte gustos si aromat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Scaueru Alina (alissa_alina1981)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară