Ingrediente:
- 0,5 kg. ulei
- 0,5 kg ceapa
- 3kg gogosari sau ardei kapia rosu
- 2kg vinete
- 2kg ghebe
- 0,5 kg bulion
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se curata ghebele, se spala si se fierb in apa cat sa le acopere, pana dau in clocot. Se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi se scurg de apa. Vinetele si gogosarul se coc, se curata si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie solzisori.
Se pune uleiul la incins, se caleste putin ceapa, se adauga gogosarii trecuti prin masina de tocat. Se mai lasa sa fiarba, apoi se pun vinetele si ghebele date prin masina de tocat, piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba (de preferinta la cuptor) aproximativ o ora, apoi se adauga bulionul si se lasa sa fiarba pana iese uleiul deasupra.
Se pune sare dupa gust, se mai lasa sa fiarba putin si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa la racit infasurate in paturi, pentru a se raci cat mai incet.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară