Ingrediente:
- 0,5 kg. ulei
- 0,5 kg ceapa
- 3kg gogosari sau ardei kapia rosu
- 2kg vinete
- 2kg ghebe
- 0,5 kg bulion
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se curata ghebele, se spala si se fierb in apa cat sa le acopere, pana dau in clocot. Se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi se scurg de apa. Vinetele si gogosarul se coc, se curata si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie solzisori.
Se pune uleiul la incins, se caleste putin ceapa, se adauga gogosarii trecuti prin masina de tocat. Se mai lasa sa fiarba, apoi se pun vinetele si ghebele date prin masina de tocat, piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba (de preferinta la cuptor) aproximativ o ora, apoi se adauga bulionul si se lasa sa fiarba pana iese uleiul deasupra.
Se pune sare dupa gust, se mai lasa sa fiarba putin si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa la racit infasurate in paturi, pentru a se raci cat mai incet.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional