Ingrediente:
- 0,5 kg. ulei
- 0,5 kg ceapa
- 3kg gogosari sau ardei kapia rosu
- 2kg vinete
- 2kg ghebe
- 0,5 kg bulion
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se curata ghebele, se spala si se fierb in apa cat sa le acopere, pana dau in clocot. Se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi se scurg de apa. Vinetele si gogosarul se coc, se curata si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie solzisori.
Se pune uleiul la incins, se caleste putin ceapa, se adauga gogosarii trecuti prin masina de tocat. Se mai lasa sa fiarba, apoi se pun vinetele si ghebele date prin masina de tocat, piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba (de preferinta la cuptor) aproximativ o ora, apoi se adauga bulionul si se lasa sa fiarba pana iese uleiul deasupra.
Se pune sare dupa gust, se mai lasa sa fiarba putin si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa la racit infasurate in paturi, pentru a se raci cat mai incet.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.