Ingrediente
- 1 litru lapte
- gris
- 2 oua intregi
- 1 lingura unt sau margarina
- pesmet
- zahar
Mod de preparare
Laptele se pune la prins, iar dupa ce s-a prins se fierbe cu gris pana iese o compozitie tare(ca o mamaliga). Se ia de pe foc si cand e caldut se pun 2 oua intregi si margarina sau untul si se amesteca bine.
Apoi din compozitie se fac galuste. Acestea se pun la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat in prealabil putina sare. Cand galustele sunt fierte, plutesc. Se scot din apa si se tavalesc in pesmet prajit si amestecat cu zahar dupa gust.
Daca avem la indemana galustele pot fi umplute cu fructe crude sau din compot (prune, cirese, visine, etc.)
Pofta buna!
O reteta propusa de Toma Mariana (micky)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!