Ingrediente
- 1 litru lapte
- gris
- 2 oua intregi
- 1 lingura unt sau margarina
- pesmet
- zahar
Mod de preparare
Laptele se pune la prins, iar dupa ce s-a prins se fierbe cu gris pana iese o compozitie tare(ca o mamaliga). Se ia de pe foc si cand e caldut se pun 2 oua intregi si margarina sau untul si se amesteca bine.
Apoi din compozitie se fac galuste. Acestea se pun la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat in prealabil putina sare. Cand galustele sunt fierte, plutesc. Se scot din apa si se tavalesc in pesmet prajit si amestecat cu zahar dupa gust.
Daca avem la indemana galustele pot fi umplute cu fructe crude sau din compot (prune, cirese, visine, etc.)
Pofta buna!
O reteta propusa de Toma Mariana (micky)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară