Pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 10 linguri de gris.
Pentru insiropat: 1 litru lapte indulcit cu zahar dupa gust, in care poti adauga putina esenta de vanilie, sau rom sau de care doresti.
Pentru inceput iei 1 kg de mere taiate felii potrivit de subtiri,(pe care le pui pe fundul cratitei in care vei face blatul)peste care presari zahar dupa gust si pe care le bagi la cuptorul preincalzit sa se rumeneasca si sa se topeasca zaharul. Dupa ce vei face compozitia de blat, il vei turna peste merele astfel pregatite.
Blatul:albusele celor 5 oua se bat spuma cu un praf de sare,apoi se aduga cele 5 lg de zahar, galbenusele si cele 10 lg de gris. Compozitia se pune peste merele pregatite si se baga la cuptor.
Separat,s e face siropul din lapte fiert in prealabil indulcit dupa gust si aromat cu zahar vanilat sau esenta .
Dupa ce se coace blatul si s-a racorit, se toarna siropul peste blat care este inca in cratita , se lasa o jumatate de ora dupa care se rastoarna pe platou.
Cine doreste, poate orna cu frisca.dar e foarte racoritor si fara!
Se baga la frigider si se poate consuma dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna!
O reteta propusa de Olga Emanuela Sain
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară