Ingrediente
- 7 oua
- 1/2 litru lapte
- 30 gr gelatina
- 3 linguri faina
- 20 linguri de zahar
- fructe din compot sau proaspete
- frisca
Mod de preparare
Se freaca 7 galbenuse cu 10 linguri de zahar, se pune apoi gelatina muiata in apa rece,
laptele, faina si se pune pe foc la mic. Se amesteca sa nu se prinda, pana se face ca o budinca, apoi se da deoparte. Separat se bat 7 albuse cu 10 linguri de zahar, pana se intareste.Se amesteca cu prima compozitie.
Atentie se amesteca de jos in sus pentru a nu se taia. Separat se tapeteaza o cratita cu unt ( margarina)sau folie si se aseaza fructele. Apoi se toarna o parte din compozitie se pune din nou fructe, iar compozitie si tot asa iar ultimul strat ramane compozitie.
Tortul de fructe se da la rece 1 ora apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si deasupra cateva fructe .
Pofta buna!
O reteta propusa de : Luminita Moise
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă