- citeva bucati de peste curatat si taiat (preferabil somon dar poate fi orice fel de peste)
- cite un ardei gras pt fiecare portie de peste (de preferat de culori diferite)
- o cescuta mica de orez brun pt fiecare portie
- piper, sare, ierburi de provence, curry, sos soia
- o jumatate de lamaie (sau lime) pentru fiecare portie
Mod de preparare
Pestele spalat se pune direct in tigaia grill (fara ulei). Se presara pe el ierburi de provence (amestec de oregano, busuioc, rozmarin, menta, piper negru si putin sos de soia. Pestele se prajeste un pic pe o parte si pe alta fara ulei. Separat se taie ardeii in felii de 1cm grosime si se pun la copt in tigaia wok sau chiar la cuptor inveliti in staniol pt cine nu are wok. Pe ardei se presara un pic de curry.
Orezul se fierbe simplu, fara nici un adaos. Nu se fierbe prea mult.
In fiecare farfurie se aseaza o bucata de peste, un amestec de ardei usor copt (sa fie usor crocant) si orez pe care se presara putin sos de soia. Se serveste cu betisoare sau tacimuri si un vin alb.
Este o mincare foarte sanatoasa, satioasa dar in acelasi timp usoara.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Ana-Maria Pop
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.