Ingrediente tort de fructe:
- 6 oua (galbenusuri)
- 1 cana de zahar
- 250 ml de lapte
- 2 pliculete de gelatina
- o esenta de vanilie
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 1 blat de tort
- 1 l de smantana
- fructe(4 banane, 2 portocale, 2 mandarine , 1 compot de ananas, 4 kiwi, 1 compot de visine)
Mod de preparare tort de fructe:
 
 Se amesteca galbenusurile cu laptele putin cald se adauga zaharul, iar crema astfel obtinuta se fierbe in baie de apa. Se lasa sa fiarba timp de 15-20 min amestecand continuu, pana ce capata consistenta de smantana. Se adauga gelatina care in prealabil a fost dizolvata in putina apa si se lasa sa se raceasca.
 
 Din smantana, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar farin se prepara frisca, care se va incoprpora cu crema rece.
 
 
Intr-o oala cu peretii inalti si care are acelasi diametru cu cel al blatului de tort se vor aseza un strat de fructe, unul de crema si in final o felie de blat de tort. Se va proceda in aceeasi maniera cu toate feliile baltului de tort.
Se va lasa la frigider timp de 12- 14 ore, dupa care se va aseza pe un platou, dezlipindu-se de peretii recipientului cu ajutorul unei lame de cutit.
Se orneaza cu frisca si se serveste rece.
Pofta buna!
Reteta trimisa de Mihaela
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei