- 250 gr ciocolata amaruie
- 165 ml frisca lichida
- 35 gr unt
- 80 gr cacao
Mod de preparare:
Se pune un litru de apa intr-o cratita de dimensiuni medii. Intr-un vas mai mic se pune ciocolata taiata in bucati mici si doua linguri de apa. Vasul mai mic se pune in vasul cu apa si se lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste complet. Se amesteca in continuu. Procedeul dureaza aproximativ 8 minute.
Apoi se adauga incet-incet frisca. Se mai lasa putin pe foc, pana cand amestecul se uniformizeaza. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Dupa ce compozitia s-a racit complet, se incalzeste iarasi in baie de aburi. Se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Amestecul se toarna intr-un bol, se lasa sa se raceasca si apoi se baga la frigider timp de aproximativ 8 ore, pana cand compozitia se intareste.
Apoi, cu ajutorul unei lingurite se imparte compozitia in bucati mici. Pe acestea le rulati in mana pana cand capata forma dorita. Bucatele astfel rezultate se trec prin cacao.
Trufele sunt gata! Ele pot fi servite cu sampanie sau cafea.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare