Ingrediente tort de fructe:
- 6 oua (galbenusuri)
- 1 cana de zahar
- 250 ml de lapte
- 2 pliculete de gelatina
- o esenta de vanilie
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 1 blat de tort
- 1 l de smantana
- fructe(4 banane, 2 portocale, 2 mandarine , 1 compot de ananas, 4 kiwi, 1 compot de visine)
Mod de preparare tort de fructe:
Se amesteca galbenusurile cu laptele putin cald se adauga zaharul, iar crema astfel obtinuta se fierbe in baie de apa. Se lasa sa fiarba timp de 15-20 min amestecand continuu, pana ce capata consistenta de smantana. Se adauga gelatina care in prealabil a fost dizolvata in putina apa si se lasa sa se raceasca.
Din smantana, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar farin se prepara frisca, care se va incoprpora cu crema rece.
Intr-o oala cu peretii inalti si care are acelasi diametru cu cel al blatului de tort se vor aseza un strat de fructe, unul de crema si in final o felie de blat de tort. Se va proceda in aceeasi maniera cu toate feliile baltului de tort.
Se va lasa la frigider timp de 12- 14 ore, dupa care se va aseza pe un platou, dezlipindu-se de peretii recipientului cu ajutorul unei lame de cutit.
Se orneaza cu frisca si se serveste rece.
Pofta buna!
Reteta trimisa de Mihaela
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?